5 NAP 4 ORSZÁG ALPOK-ADRIA BALKÁN TÚRA (2024.09.18. – 09.22.) 5 NAP MOTOROZÁS

510 880 

5 NAP MOTOROZÁS

Cikkszám: 2024-09-18-ALPOK-1 Kategória:

5 NAP 4 ORSZÁG ALPOK-ADRIA BALKÁN TÚRA

A túra Ausztria érintésével vezet Szlovénia hegyvidékein, az Isztria félsziget csodálatos tájain keresztül a 8-as úton, a Kvarner öbölben Közép-Dalmácián át a bosnyák hegyvidékeken keresztül Barcsig.  A motoros túra kiváló választás a hegyes kanyarós tájakat és a csodálatos adriai partvidéket, balkáni folyók szurdokvölgyeit kedvelő motoros társainknak. A feltöltődés ezen a túránkon garantált.

1.nap Ausztria-Szlovénia:

A túra Szentgotthárdról startol, aztán az osztrák Alpokban folytatódik a túránk, a 69-es úton Lavamündön keresztül kanyargunk nyugati irányba Szlovénia felé. A 69-es út legkedveltebb része az Eibiswald – Lavamünd közötti szakasz, ahol kiváló minőségű az aszfalt és csodálatos panorámás kilátás várja a túra kanyarvadászait. Az osztrák-szlovén határt a szerpentines Kamniki-Alpokban szeljük át, majd egy rövid megállóra a Bledi-tóhoz érkezünk, ahol a kötelező fényképek elkészítése után indulunk tovább a szlovén síparadicsomban fekvő hegyi panorámás szállásunkhoz Kranjska-Gorában. Kranjska-Gora egyik legnépszerűbb látnivalója az átlátszó gleccservíz által táplált mesébe illő égszínkék Jasna tó. Ez a nap garantáltan tartalmas és megfelelően fárasztó lesz.
Napi etap: 300Km

2.nap Szlovénia-Horvátország:

A nap a Júlia-Alpokban indul, festői 1611 méteres Vršič – hágó bemotorozásával. A Triglav nemzeti parkban lévő hegyláncokban számos csodálatos település és üdülőközpont található. A Soca (magyarul Isonzó) folyó völgyében, szurdokában haladunk tovább, Kobarid közelében, a szurdok legszűkebb részén található megállónk a Napóleon-híd. Déli irányban haladunk Horvátországba az Isztriai félsziget belseje felé. Késő délután pillanthatjuk meg a varázslatos adriai partvidéket, ahol mindig élmény a motorozás. Hatalmas kalandokkal teli nap után érkezük meg crikvenicai szállásunkra.  Az útszakasz paradicsomi, és ezzel még csak körbeírtuk az érzést, mely generálódott bennünk a nap folyamán. Esténket sétálós, sörözgetős – borozgatós forgatagban tölthetjük.
Napi etap: 360Km

3.nap Horvátország:

A csodálatos 8-as út!  Szinte a teljes napunk a tengerparti motorozásról fog szólni. Egészen egyszerűen nem lehet betelni vele! Kanyargunk Horvátország legszebb tengerparti útján, majd megérkezünk a történelmi Makarskába. A Makarska Riviérán igazán festői látványban lehet részünk:egyik oldalon a tengerpart, másik oldalon a fölénk magasodó Biokovo – hegy. Szállásunk a várostól délre homokos, apró kavicsos közvetlen tengerparti medencés szállodában lesz.
Napi etap: 395Km

4.nap  Horvátország – Bosznia-Hercegovina:

Reggel írány a Biokovo Nemzeti Parkban található 1600 méter magasságú Skywalk kilátópont! Ezt követően utunk a Sveti Jure hegyen található Biokovo Naturparkon át vezet Bosznia-Hercegovina felé. Kora délután érkezünk Mostárba, könnyed sétát teszünk a belvárosban, megnézzük a stari mos hídról a város panorámáját, majd a Neretva völgyében haladunk északi irányba Jajce felé, célunk a közvetlenül a Pilvsko Jezero partján található tóparti szállásunk lesz.
Napi etap: 345Km

5.nap Bosznia-Hercegovina,és indulás haza, érkezés Barcsra:

Utunk a csodálatos folyók szurdokvölgyein majd a Lonsko-Polje naturparkon és Verőcén keresztül vezet a túra végpontja a barcsi Mol kút felé. Túránk tartalmas és megfelelően feltöltő, egyben megfelelően fárasztó is leszJ.
Napi etap: 300Km

A túra során érintett országok: Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina

Jelentkezési határidő: 2024.09.11.

Túra időpontja: 2024. 09. 18 – 09.22.

5 nap 4 éjszaka.

(A túrán 0. napi szállásopció igény esetén 09.17-én térítés ellenében Szentgotthárdon lehetséges; ezt jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérjük megadni.)
Túra táv: 1700 km
Túra nehézség: **** közepes-erős; 100% aszfalt

Részvételi díj:
Motoros – 510 EUR (szoba megosztva valakivel)
Motoros utassal – 880 EUR
Motoros külön szobában – 680 EUR

Elhelyezés, vendéglátás: 3*-os és 4*- os hotelben, félpanziós ellátással.

Részvételi díj tartalmazza:
Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű 3 – 4*-os szállodákban, a helyi jellegeknek megfelelően.
4 reggeli
4 vacsora
Túra vezetést

A túra maximum létszáma: 16 fő (16 motoros)

A tervezett napi útvonalak, melytől időjárási vagy egyéb okból eltérés lehetséges:
➢ 1. nap tervezett útvonala kb. 300 km. szállás: Krjanska Gora
➢ 2. nap tervezett útvonala kb. 360 km. szállás: Crikvenica
➢ 3. nap tervezett útvonala kb. 395 km. szállás: Makarska-Tucepi
➢ 4. nap tervezett útvonala kb. 345 km. túra: Jajce
➢ 5. nap tervezett útvonala kb. 300 km. túra vége: Barcs, MOL kút

Teljes túratáv: 1700 Km

Túravezető:
Vető Péter Tel: + 36 30 552 4264
Nyers Roland Tel: +36 30 256 3615
Pálinkás Tibor Tel: +36 70 317 7207

Megyek a túrára

Motoros (szoba megosztva valakivel), Motoros külön szobában (egyedül elhelyezve), Motoros utassal, Motoros pár 2 motorral (egy szobában elhelyezve)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„5 NAP 4 ORSZÁG ALPOK-ADRIA BALKÁN TÚRA (2024.09.18. – 09.22.) 5 NAP MOTOROZÁS” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jelentkezés